Kecskeméti Kutyás Terápia
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Május 25-én 3 bemutatót tartottunk. Kicsit féltünk, hogy nem lesz-e sok egy napra, és főleg , hogy ez volt az első ilyen programunk.
  Reggel 8h-kor a Piarista Általános Iskolában kezdtünk, rendhagyó osztályfőnöki órát tartottunk. Bemutattuk, hogy rendszeres kiképzéssel milyen engedelmességi feladatokra, trükkökre lehet megtanítani a kutyákat, aztán beszélgettünk a kutyákkal való bánásmódról. Megmutattuk a legfontosabb tudnivalókat, a helyes viselkedést, ha idegen kutyával találkozunk stb..
  Ezek után jött a játék. Átszaladgáltak a gyerekek lába alatt, átugrálták a kezüket, sőt élő akadálypályát alkottak a földre fekve............ Nehezen ment a búcsúzás, azt szerették volna, ha a következő történelem órára is bemennek a kutyák.
  Mellesleg ennek nincs is akadálya, hisz az iskola program a terápiás kutyákkal éppen erről szólna - motiválni a gyerekeket pl. a történelem tanulásra a kutya ... Tovább »
  Megtekintések száma: 854 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2012-05-27 | Hozzászólások (0)

  Rengeteg dolog történt velünk az új évben - ezért nem volt időm hamarabb írni.
  A legfontosabb, hogy dolgozunk tovább a gyerekekkel, ahogy eddig.
  Februárban elkezdtük a Habilitációs kutyakiképző OKJ-s tanfolyamot az Öveges képző szervezésében. Nagyon élvezzük, rengeteg hasznos dolgot tanulunk, és a gyakorlatok nagyon vidáman telnek. megismertünk csodálatos kutyaszerető "iskola"társakat, közülük ketten megszerették a terápiás munkát, és a kutyáik is fantasztikusak, remélem levizsgáznak és számíthatunk rájuk.
  A tanfolyamról láthattok képeket:

  www.facebook.com/kutyasterapiakecskemet
  ... Tovább »
  Megtekintések száma: 875 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2012-05-05 | Hozzászólások (0)

  2011 évet egy nagyon fontos tapasztalattal zártuk! Terápiás kutya csak tökéletesen alkalmas temperamentumú és jól felkészített kutya lehet. A szekszárdi vizsgán Eperke félősnek, Ánizs pedig túl tartózkodónak, idegesnek bizonyult, így a vizsgabizottság úgy döntött, hogy ők nem lehetnek egyenlőre terápiás kutyák.
  Tulajdonképpen egyet kell értenünk a döntéssel mi is csak 100 %-os kutyával szeretnénk " dolgozni".
  Bobi és Zara továbbra is lelkesen készül, gyakorolnak szorgalmasan  Szeretnénk mindent megtudni a terápiás  kutyák és a segítő kutyák kiképzéséről, ezért

  HABILITÁCIOS KUYAKIKÉPZŐ OKJ-s tanfolyamot szervezünk és várunk minden érdeklődőt, olyat is, aki csak szeretne többet megtudni a kutyákról, szeretné kipróbálni a pozitiv megerősítésre, jutalmazásra alapuló kutyakiképzés rejtelmeit. Bővebben ... Tovább »
  Megtekintések száma: 867 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2012-02-03 | Hozzászólások (1)

  November 23-án "A jövő útjai..XV. konferencia "Társadalmi felelősségvállalás" Országos Gyógypedagógiai Rendezvényén a délutáni szekció ülésén 15 perces előadást tartottunk a kutyás terápiáról szakértő közönség előtt. Nagy sikere volt, a képek és a kisfilm , amit az eddigi munkánkból állítottunk össze hol meghatódottságot, hol derültséget váltott ki. Nagy örömömre az előadás után többen jöttek oda hozzám, hogy gratuláljanak. Egy összefoglalót kértek egy megyei pedagógiai lapba és valószínűleg a megyében néhány helyre elmegyünk majd előadást - és szerintem a kutyákkal együtt bemutatót is - tartani.
  Annál is inkább, mert szintén ezen előadás után egy nagyon kedves szekszárdi gyógypedagógus, aki szintén kutyázik felajánlotta, hogy náluk decemberben le tudjuk vizsgáztatni a felkészült kutyáinkat.
  Persze azt még nem is mondtam, hogy már nem csak a ... Tovább »
  Megtekintések száma: 963 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2011-11-26 | Hozzászólások (1)

  Nagyon szép műsort készített rólunk Balanyi Rózsa a KTV -be. Mindenki megnézheti a www.kecskemetitv.hu honlapon! KEDVENC a címe, november 07.
  Azóta már mi is többször megnéztük, minden alkalommal megjegyezzük, hogy ez klassz, ezt kell csinálni!
  Azt hiszem még nem számoltam be róla, hogy új lelkes híveink vannak, többen jelezték, hogy szeretnének csatlakozni a csapatunkhoz. Közülük Andika már annyira komolyan gondolja, hogy rendszeresen jár velünk a foglalkozásokra és 2 hete találtunk számára egy édes kutyust is - Bobit, akit Ócsáról hoztunk el a menhelyről. Azóta nagyon lelkesen járnak Gyula bácsihoz ( www.csikaimagyarorszag.hu  ) a suliba. Otthon szorgalmasan gyakorolnak, így hamarosan vizsgakészek lesznek, remélem rövidesen találunk vizsgalehetőséget is.
  Réka új kutyája Ánizs már kész van a vizsgára az tuti. Jó lenne, ha minél hamarabb bővülhetne a csapat kutyailag ... Tovább »
  Megtekintések száma: 815 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2011-11-12 | Hozzászólások (0)

  Ma a reggeli Juhar utcai foglalkozásra eljött a Kecskeméti TV stábja, hogy felvegyék a terápiás órát.
  Féltünk egy kicsit, hogy mit szólnak majd a gyerekek és a kutyák is, hogy többen vagyunk. Kár volt izgulni, mert ha lehet még jobban sikerült minden, mint eddig, a gyerekek csodálatosan dolgoztak és a kutyáink is igazi szereplőként viselkedtek. Főleg Móczi volt igazán "kamera érzékeny", vitte a kosarat, hozta a labdát Bömbi is fel-le a padról, át a kúszón......figyeltek, "dolgoztak" fantasztikusan, pedig még 6 vendég (Erasmus ösztöndíjas diákok) is belátogatott pár percre az óra közepén.
  Edit az autista tagozat gyógypedagógusa nyilatkozott az eddigi kedvező tapasztalatairól, majd az Intézet igazgatónője isbeszélt a terápia jelentőségéről. Remélem jó kis műsor lesz belőle a KTV-n.
  2011.nov.7-én 19h30- kor a Kedvencek c. Magazin műsorban -  majd a ... Tovább »
  Megtekintések száma: 854 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2011-10-26 | Hozzászólások (0)

  Régen írtam, de nem azért , mert nincs mit, hanem mert nem volt időm! Mégpedig a kutyázás miatt!
  Rendszeresen járunk a Juhar utcai specialis iskolába és nagyon sok tapasztalatot szereztünk. E mellett nagyon sok barátot is!
  Kedden du. a kollégista ovis csoporttal foglalkozunk , 6-8 gyerek, Down-kóros, értelmileg akadályozott, hallássérült gyerekek. A kutyákkal fantasztikusan játszanak, most már mindegyik mosolyog és felszabadult, a hiperaktív nyugodtabb, a félős bátrabb, a nem beszélős kezd szavakat mondani a kutyának elsősorban.
  SZerda reggel fél óra 2-2 gyerekkel, beszédindítás, mozgásfejlesztés, amásik 2 gyereknél szeretet hiány ill hypermotilitás fékentartása ill figyelemfenntartás a feladat. A nevelők szerint -  de mi is látjuk - határozott a fejlődés.
  Ezután az autista gyerekek következnek. Velük is két nagyon kedves és ügyes fiatal gyógype ... Tovább »
  Megtekintések száma: 846 | Hozzáadta:: juharos | Dátum: 2011-10-12 | Hozzászólások (0)

  A mai nap nagyon jól sikerült a foglalkozás :)
  6 gyerek várt már bennünket az udvaron. Ricsi, Attila már ismerősként, a többiekkel először találkoztunk.
  Szépen ültek sorban a padon, egy nagyon kedves, nyugodt, halk szavú nevelővel. Pacsi adással egyesével bemutatkoztak egymásnak a kutyák és a gyerekek. Egy 11 éves kislány távolabb állt, fogta a nevelő kezét, nagyon fél a kutyáktól, őt nevezzük Ildikónak.
  A tegnapi tapasztalatból kiindulva, hogy a vezetgetés volt a fő kedvenc, ma vittünk egy hosszú kiképzőpórázt, amit legalább 3 gyerek foghatott egyszerre, és a Móczyt ezen vezetgették a nagyok, a Bömbinek majd beszerzünk egy hasonlót legközelebbre.
   Nagyon kedvesek voltak a gyerekek , óvatosan simogatták, etették a kutyákat, a Bömbi hanyatt dobva magát élvezte a simogató kis kezeket.
  Egyszer csak azt vettük észre, hogy Ildikó is odajött, megsimogatta a Bömbit, majd a M ... Tovább »
  Megtekintések száma: 822 | Hozzáadta:: kutyasterapiakecskemet | Dátum: 2011-09-03 | Hozzászólások (0)

  Ezen a héten  részt vettünk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Integrált Iskolájában az óvodások, majd az iskolások szülői értekezleten és az új Igazgatónő kérésére rövid tájékoztatást adtunk a szülőknek a kutyás terápiáról. Az arcokról leolvashatóan nagy érdeklődéssel  hallgatták, remélem jól érzékeltem, hogy tetszett nekik.
  Ma délután pedig megtartottuk az első igazi kutyás foglalkozásunkat. Két kutyával mentünk mind a hárman, és a kollégiumban lakó gyerekekkel (10-15 évesek) találkoztunk. Nagyon vártak már bennünket, hisz a nevelőik már meséltek rólunk. Egy kicsit izgultunk, de minden nagyon jól ment, a kutyák csodálatosan viselkedtek, a gyerekek pedig nagyon szerették őket. Némelyikük először óvatosan közelített, de a végén már mindannyian szívesen vezetgették őket a parkban és még a jutalom ... Tovább »
  Megtekintések száma: 970 | Hozzáadta:: kutyasterapiakecskemet | Dátum: 2011-09-02 | Hozzászólások (0)

     2011 augusztusban 8 alkalommal mentünk óvodás-kis iskolás korú gyerekek táborába a kutyákkal foglalkozásokat tartani.
  A helyszín ideális, a kecskeméti Hírös Lovarda gyönyörű parkja.
     Hetente más-más összetételű gyerekcsoport várt bennünket. A gyerekek már egész nap lovagoltak, játszottak, de minden alkalommal azt tapasztaltuk, hogy  nagy szeretettel vártak bennünket, fáradtságnak nyoma sem volt.
      A kutyáink is alig várták az indulást, amikor látták, hogy pakolom az eszközöket az autóba, azonnal beültek a helyükre, nehogy véletlen itthon maradjanak. A foglalkozásokon pedig hihetetlen türelemmel voltak a gyerekek iránt, fáradhatatlanul teljesítették kívánáságaikat. Ha kellett 50x adtak pacsit, és 100x mentek végig az akadálypályán.
  A kedvenc játék az akadálypálya volt, de nagy sikere volt az " utánozzuk a kutyát" , és a mókusváras játéknak is.
   &nbs ... Tovább »
  Megtekintések száma: 816 | Hozzáadta:: kutyasterapiakecskemet | Dátum: 2011-08-28 | Hozzászólások (0)

  1 2 »