Kecskeméti Kutyás Terápia
Belépés
Keresés
Naptár
«  Október 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Nyitólap » 2011 » Október » 12 » Tapasztalatok
    2:39 PM
    Tapasztalatok
    Régen írtam, de nem azért , mert nincs mit, hanem mert nem volt időm! Mégpedig a kutyázás miatt!
    Rendszeresen járunk a Juhar utcai specialis iskolába és nagyon sok tapasztalatot szereztünk. E mellett nagyon sok barátot is!
    Kedden du. a kollégista ovis csoporttal foglalkozunk , 6-8 gyerek, Down-kóros, értelmileg akadályozott, hallássérült gyerekek. A kutyákkal fantasztikusan játszanak, most már mindegyik mosolyog és felszabadult, a hiperaktív nyugodtabb, a félős bátrabb, a nem beszélős kezd szavakat mondani a kutyának elsősorban.
    SZerda reggel fél óra 2-2 gyerekkel, beszédindítás, mozgásfejlesztés, amásik 2 gyereknél szeretet hiány ill hypermotilitás fékentartása ill figyelemfenntartás a feladat. A nevelők szerint -  de mi is látjuk - határozott a fejlődés.
    Ezután az autista gyerekek következnek. Velük is két nagyon kedves és ügyes fiatal gyógypedagógus foglalkozik. Számukra nehéz volt megtalálni a megfelelő helyet, ahol nincs zavaró  körülmény, de végül sikerült ugyanazt a termet megkapni, és a gyerekek jönnek oda - ezt ma próbáltuk ki először, szerintem jó lesz. Árminnal a legnehezebb, de ma két feladatot is nagyon szépen teljesített, mosolygott, jól érezte magát. Dani kicsit szertelen, de nagyon szereti a kutyát, ezért minden feladatra rá lehet venni.
    Peti, akit eddig nem lehetett felimádkozni a padra, zsámolyra, torna óra címén, és sokszor mérges, most mososlyogva megy végig a Bömbi után az akadály pályán. Ez már hatalmas eredmény :).

    Ma még egy extra feladatunk is volt, az iskola szakiskolásainak az egészséges életmódról  tartottam előadást. A Móczi meg a Bömbi is ott voltak a teremben, ők unhatták , mert elaludtak közben, de a gyerekek szerintem a lényeget megértették. Egész héten ez volt náluk a "TÉMA" , ma sütőtököt ettek. Nagyon meghatódtam, mert még ajándékot is kaptam, nem is akármilyet, a gyerekek saját készítésű rongyszőnyegét - pont jó a színe a nappalimba:) - és egy gyönyörű kerámia tálat és kerámia figurákat, és még egy nagy csokor virágot is!
    Igazán felemelő, sikeres délelőtt volt, és számomra még mindig csodálni való, ahogy a kutyák viselkedése elárulja, hogy megérinti őket a környezet " szellemisége", érzik a gyerekek szeretetét.
    Megtekintések száma: 836 | Hozzáadta: juharos | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Név *:
    Email *:
    Kód *: